Camins escolars - Afa Quermany Pals
15815
post-template-default,single,single-post,postid-15815,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Camins escolars

El 17 maig de 2016, l’Ajuntament va presentar conjuntament amb la Policia el Pla Local de Seguretat del municipi. La finalitat del Pla  és ordenar els objectius estratègics i les actuacions de l’Ajuntament en matèria de seguretat pública. El document inclou el Pla  de Seguretat Viària , amb els  seus annexes plenament vigents.

Aquest Pla de Seguretat Viària parla del projecte Camins escolars en un dels  documents annexos,  anomenat  Bones pràctiques per a la millora de la seguretat viària en zona urbana. I diu:

“El  Camí  Escolar  és  una  iniciativa  que  té  per  objecte  promoure  i  facilitar  que  els  nens  i  nenes  vagin a  l’escola a peu  d’una  manera  autònoma  i  segura.  Abans  d’iniciar  el  procés  d’implantació  del  camí  escolar  cal  tenir  en  compte  la  col·laboració  de  totes  les  parts  implicades:  l’escola  (professors, alumnes i AMPA), famílies, Ajuntaments, comerços i associacions.

Cal  dur a terme tres  tipus d’actuacions:

  1. Tècniques:  definir l’entorn, les dificultats i les solucions per fer realitat el projecte.
  2. L’itinerari cap a l’escola: Que contempla el camí per on passen la majoria d’escolars des de casa seva fins a la seva escola, l’entorn  immediat  a  l’escola i l’espai  on  s’apleguen  tots  els  infants  i  els  seus acompanyants.
  3. Educatives: per garantir la participació en aquest projecte dels nois i noies i les seves famílies. I comunicatives  i  de  divulgació,  per  transformar  la  proposta  en  projecte  d’interès col·lectiu.”

Creiem que és una molt bona idea per a l’escola i el seu entorn. Per això  la Junta de l’Ampa del 4 d’abril 2017 va decidir aprovar la creació de la Comissió de Seguretat Vial, per recolzar  l’Ajuntament en  el desenvolupament d’aquest projecte.

Si esteu interessats en participar en aquesta Comissió,  envieu un mail a:  hola@ampaquermany.cat